Wednesday, November 17, 2010

Pic škriljevca prkosi cel bloka: programeri vide priliku u izazovnim publike očekivanja (komercijalni pauze) (Rotterdam International Film Festival)..

DicksSportingGoods.com

ArabicChinese (Simplified)Chinese (Traditional)DeutchEspanolFrenchItalianJapaneseKoreanPortugueseRussian
ShopPBS.Org

Uz novo moderniji sekcije kombiniranjem više formata i stilova u manje, ali više različitih kategorija, Rotterdam Intl. Filmski festival je 38. izdanje uzima ovan da podjele izoliraju arthouse iz umjetničku galeriju.

Iako je dugo očito u Fest's programiranje, trend je kodifikacija dolazi kao ne čudi da sada gornji dio Rutger Wolf sina - bivši direktor rezanje-rub suvremene umjetnosti mjesto održavanja De Vleeshal - dobio festival odbora mandat za četiri godine nakon neizvjesnosti okružuje njegov privremeni imenovanje prošle godine.

Za glavnog programera, malo izgleda da su se promijenile na način na koji bi im odabir, iako je pitanje na umove vani je li Rotterdam može nastaviti da održi svoj staggeringly vjerne publike (355.000 sudionika u 2008) s dijeta sve više izazovan zbivati .

Oprezan ali optimističan odlučno "da" dolazi iz glavnog programera potječe iz Rotterdama jedinstveni profil. Kao što je i kratke filmove na njemačkom jeziku programer Peter van kopito to vidi, Rotterdam publika ne žele vaditi svojim prijateljima gledajući filmove sigurni da ste dobili distribuira nekoliko mjeseci kasnije: "Glavna stvar je to čudan spoj između kratkih filmova, film eksperimenti , svjetske kinematografije, sve u isto vrijeme. Rotterdam je pet ili šest različitih festivala. "

Uz kvazi-religijske posvećenosti auteurist koncepciju kina, ovo je raznolikost ključ festivala vizije.

"Postoje prekrasni filmovi smo svi vole vidjeti da se usredotočite na pripovijedanje prvi, do točke u kojoj redatelj blaženo nestane", kaže Gerwin Tamsma, glavni programer za svijetlu budućnost sekciji. "Oni nisu filmova Ne slažem se s nužno, ali oni filmovi koji se može vidjeti u kinu ili na TV-u. Ono što mi se sviđa je više osobni filma, gdje je glas redatelj je jasno, a ne samo dio stroja. "

No, to pravilo showcasing izazovan direktora naviti zapravo ograničava raznovrsnost?

Grumblings povremeno se čuje unutar industrije da izbor je uzimajući sve više i nepristupačnim netržne (i ja ću priznati da povremene oku-rolling nakon sjedenja kroz još jedan zrnast rad sadrži besplatan seksualne izopačenosti i smatterings krvi, preuzeo kormilo od strane još jedan dvadeset- nešto s digitalnog fotoaparata). To je rekao, sigurno ima mjesta i na sve krcat stol za veliki festival prvak djela koja bi mogla biti na rubu i danas, ali mogu ući arthouses - iako nikada multipleksa - od sutra.

"Mislim da zajednica prihvati da imamo dostupne filmova, a ponekad i manje dostupna filmova," nudi azijske specijalist programer Gertjan Zuilhof, a to je ovaj mix - koja uključuje, presudno, izložbe i instalacija - da drži ljude koji dolaze. S mladima sve previše sretan da gledati filmove na svojim prijenosnim računalima, festivali trebaju gurati ideju da je ono što oni nude jedinstven, i Rotterdam-a programeri, osobito, razumije nužnost postavljanja svojih događaja, osim što drugo dostupan danas.

Ovogodišnje izdanje naglašava koncept. Veličina je važna dio sastoji se od tri filma koji će biti prikazan na ekstra-ekstra-veliki vanjski ekrane u tri centra mjesta: Helmers Carlos REYGADAS, Guy Maddin i Nanouk Leopold bili su posebno zadužen za stvaranje site-specific radovi mnogo na putu suvremenim umjetnicima obrt za instalacije pojedinim lokalitetima.

Kao Zuilhof objašnjava: "Na neki način, to je prilično jednostavan i očigledan način pokazati da smo težak nešto drugačije možete pokrenuti određeni rizik da to može biti pogrešno - velika gesta - ali to je dio onoga što radimo. , to je izazov u ovom krajoliku film festival, koji možete smisliti nešto novo svake godine. "

Zuilhof je zadužen za program gladan Duhovi, usredotočen pogled na istočnoj Aziji posebno angažman s nadnaravnim. Po također kustosa grupnu izložbu na temu, s helmers kao što su Garin Nugroho i Lav Diaz i nalazi se u bivšoj Fotografija muzej - redizajnirani da nalikuju uklet kuća - Zuilhof i Rotterdamu momčad pojačali ideju da festival, kao i izložbe, je jedno vrijeme priliku vidjeti jedinstvenu cjelinu djela i, jednako važno, da ih vide u komunalnu atmosferu.

Naravno igranih filmova i docus, posebice onih u nastajanju talent, i dalje biti bitan dio festivala šminka. Tamsma posebno je uzbuđen Harutyun Khachatryan je "granica", pogled na armenskog-Azeri sukoba, dok je Alexis Dos Santos "neizrađen kreveti," preeming na Sundanceu, je željno očekivane follow-up na argentinskom Helmer nagrađivane "ljepilo . "

Zuilhof želi priključiti "Zabranjena vrata", psihološki horor film Indonezijski Helmer Joko Anwar, kao i publika-testiranje nizozemskim redateljem Cyrus Frisch najnoviji, "Dazzle", prvih 40 minuta koje su navodno u blizini potpunom mraku.

Neki mogu pogledati ovogodišnje otvarač, Michael Imperioli je helming debi, "Hungry Duhovi", kao i Rotterdam-a begrudging priznanje da je ime priznanje je potrebna pokretačka snaga u sve konkurentnijem poslovnom festivala promociju. Iako je "Obitelj Soprano" zvijezde prisutnost mogla klasu inicijalne tisku, on je vjerojatno da će osobno generiranje stranice tinte ako sam film ne drži vlastite.

"Tu je malo pritisak na nas da se više komercijalne ili industrija friendly" Tamsma priznaje ", ali, nakon što je rekao, mislim da uvijek postoji pitanje ravnoteže. Naravno, teško je revitalizirati i obnoviti iste ideje svih vremena , tako da ćete morati stalno misliti na nove načine koji festivala može učiniti. "

Izvor citata
Weissberg, Jay. "Pic škriljevca prkosi cel bloka: programeri vide priliku u izazovnim publici očekivanja." Variety 413,9 (2009): A14. Opće OneFile. Web. 17. studeni 2010.
URL dokumenta
http://find.galegroup.com/gps/infomark.do?&contentSet=IAC-Documents&type=retrieve&tabID=T003&prodId=IPS&docId=A193034656&source=gale&srcprod=ITOF&userGroupName=22054_acld&version=1.0


Gale dokument Broj: A193034656

Wal-Mart.com USA, LLC
ArabicChinese (Simplified)Chinese (Traditional)DeutchEspanolFrenchItalianJapaneseKoreanPortugueseRussian
Personalized MY M&M'S® CandiesEmail: leonard.wilson2009@hotmail.com(Web-Page) http://archery2009.googlepages.com

(Album / Profile) http://www.facebook.com/album.php?aid=10033&id=1661531726&l=2acca1e351Shop the Official Coca-Cola Store!Backpacks and CampingEmail: leonard.wilson2009@hotmail.com

No comments: